Prispevek v Tedniku na RTV Slovenija

Že več kot štiri mesece smo krajani in krajanke Krajevne skupnosti Begunje na Gorenjskem brez odgovorov na vprašanja, ki smo jih po srečanju krajanov konec aprila med drugimi naslovili tudi na podjetje Elan.

Po srečanju krajanov smo preko e-pošte s strani krajanov prejeli več kot 60 vprašanj, ki so se nanašala predvsem na načrtovano širitev parkirišč podjetja Elan, poplavno sanacijo, povezovalno cesto do Poddobrave in ureditev prometa. Kljub temu, da smo vprašanja že zdavnaj združili in jih posredovali ustreznim organom, do danes še vedno čakamo na odgovore.

V včerajšnji oddaji Tednik na RTV Slovenija (23. september 2024) je bil predvajan prispevek o načrtovani širitvi podjetja Elan. Veseli nas, da se o temi končno govori tudi v medijih, vendar pa nas obenem skrbi, da kljub pozornosti, ki jo tematika pridobiva, pristojni še vedno ne podajajo konkretnih odgovorov, ki bi jih krajani potrebovali za boljše razumevanje prihajajočih sprememb v našem okolju.

Pomanjkanje komunikacije in odzivnosti je postalo zaskrbljujoče, saj številna vprašanja ostajajo nerešena, predvsem glede vplivov načrtovanih sprememb na življenje v Begunjah in okolici. 

Pričakujemo, da bodo odgovorni posredovali odgovore na vprašanja in vzpostavili odprt dialog, ki si ga v krajevni skupnosti Begunje, v Begunjah in okoliških krajih želimo in zaslužimo.

Vabljeni k ogledu prispevka!

Skip to content